Opbouw

Twee voormalig Defensievoertuigen zijn de basis voor onze mobiele Dental units. Deze worden op dit moment ingericht als tandheelkundige kliniek in onze werkplaats op Kamp Nieuw Milligen. Het uitgangspunt was een moderne kliniek te realiseren volgens de Westerse standaard. De identiek ingerichte units met elk 7,5 m2 vloeroppervlak hebben alles aan boord wat je van een degelijke Europese tandartenpraktijk mag verwachten, inclusief digitale röntgenapparatuur.

De inrichting van de units wordt door Nederlandse professionals, in samenspraak met de faculteit Tandheelkunde van de Universiteit van Nairobi verzorgd. Ook de materiaal- en apparatuurkeuze wordt zorgvuldig besproken door de verschillende partijen. Ook zal er een digitaal registratie-systeem mee gaan draaien tijdens de clinics.

Buiten de units maken wij gebruik van twee boogtenten met een afmeting van 6x6 mtr, óf beschikbare klaslokalen voor intake- gebitscontrole en sterilisatie. Tien portable behandelstoelen en voldoende verlichting staan opgesteld om zo snel mogelijk alle kinderen te kunnen controleren.

Onze sterilisatieruimte beschikt over 6 high-end vacuüm-sterilisatoren en we maken gebruik van voldoende nieuw instrumentarium.

Aan boord van de materiaal-aanhanger staat een aggregaat en bij ieder Dental camp gaat er een waterwagen mee met een filtratiesysteem om zelf gedemineraliseerd water te maken. Afvalwater vangen wij op in vuilwatertanks. Hierdoor is ons Dental project zelfvoorzienend en laten wij niets achter in de omgeving waar gewerkt wordt.